Kemppaisten sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa.
Sukuseura kokoontui jälleen kesällä 2019.
Paikalla kokouksessa oli 33 osallistujaa.
Kokouksessa käytiin sääntömääräisten asioiden lisäksi vilkasta keskustelua.
Matti kiittää Satu-Maaritia mielenkiintoisesta esitelmästä.
Kokousesitelmänä kulttuuriantropologi Satu-Maarit Myllyniemi piti esitelmän väitöskirjatutkimukseensa perustuen.
Aihe oli mielenkiintoinen: Kainuun yliluonnollinen sota
Kemppaisten sukuseuran 30-vuotis juhlakokous pidettiin kesällä 2018 Mieslahdessa.
Kemppaisten sukuseura ry:n varsinainen sukukokous pidettiin HyrynsaImella, Kypärävaaralla,
Kemppaalan maatilalomilla lauantaina 1.7.2017.
Kokouksen aluksi esitettiin yhteislaulua Teuvo Kemppaisen, Ilpo Kemppaisen ja
Marita
Kemppaisen johdolla.
Sukuseuran puheenjohtaja Matti Kemppainen lausui sukuseuran jäsenet tervetulleiksi kokoukseen ja avauspuheenvuorossaan kertasi sukuseuran nykytilannetta. Sukuseuralla on 29 vuotinen taival takana.
Sukukokouksen aluksi
muistettiin Kaija Heiskasta. Suomen sukututkimusseura
täyttää kuluvana vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi seura on julkistanut mitalin ja sukuseuran pitkäaikainen hallituksen jäsen, ansioitunut sukutukija, Kaija Heiskanen
on ollut yksi mitalin saajista.
Esa Kemppainen esitteli Kemppaalan maatilaa ja Kemppaalan maatilalomien toimintaa.
Sukuseura täyttää vuonna 2018 kolmekymmentä vuotta. Sukukokouksessa keskusteltiin
juhlavuoteen liittyvistä
asioista, kuten juhlakokouksen järjestämiseen liittyvistä
seikoista. Juhlakokous päätettiin järjestää myöhemmin tarkennettavana ajankohtana seuran perustamispaikassa Mieslahdessa.
Sukuseuran puheenjohtajaksi seuraavalle kaksi vuotiskaudelle valittiin Matti Kemppainen Hyrynsalmelta ja varapuheenjohtajaksi Tuomas Kemppainen Oulusta.
Hallitukseen valittiin jatkamaan Martti Kemppainen Espoosta ja Eeva-Liisa Kemppainen Hyrynsalmelta. Lisäksi hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Ilpo Kemppainen Kajaanista ja Marita Kemppainen Kajaanista.
Kemppaisten sukuseuran varsinainen sukukokous pidettiin 25.7.2015 Suomussalmella Teatteri Retikka, Jalonkatu 1.
Sukukokouksen avasi sukuseuran puheenjohtaja Matti Kemppainen Hyrynsalmelta. Avauspuheessaan hän kertasi
sukuseuran nykytilannetta, sukuseuralla on takanaan 28 vuotinen taival. Sukuseura on julkaissut kolme sukukirjaa ja yhteistyö muiden sukuseurojen kanssa on käynnistetty.
Sukutietojen keräämisessä pääpaino siirtyy sukuseuran
jäsenille. Tiedon välittäminen ja jakaminen sukuseuroje kesken on myös tärkeää. Mm. vanhat veroluettelot löytyvät netistä ja niistä löytyy tietoja kuinka on asuttu, mitä omistettu ja kuinka veroa
on kannettu.
Sukukokouksessa musiikkia esitti Essi Romppainen, itse oppinut, lahjakas soittaja.
Sukukokous valitsi sukuseuran puheenjohtajaksi Matti Kemppaisen Hyrynsalmelta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tuomas Kemppainen Oulusta ja hallitukseen Martti Kemppainen Espoosta, Riitta-Liisa Kemppainen Hyrynsalmelta ja Eeva Kemppainen Ristijärveltä. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Eeva-Liisa Kemppainen Hyrynsalmelta.
Toiminnantarkastajiksi kokous valitsi Lauri Kemppaisen Mieslahdesta ja Kirsti Lähteemäen Kajaanista. Heidän varalleen Lauri Kemppaisen Hyrynsalmelta ja Aaro Kemppaisen Kajaanista.
Sukuseuran jäsen Kari Vuorialho esitteli isänsä Arvi Vuorialhon muisteluista kootun kirjan Ruhtinansalmelta kirkonkylän herraksi (2013). Kirja käsittelee Suomussalmen historiaa Vuorialhojen suvun kautta.
Kokouksen jälkeen ohjelmassa oli Turjanlinnan risteily Kouta-aluksella.
Sukutapaaminen jatkui sunnuntaina 26.7.2015.
Sunnuntain ohjelma alkoi messulla Suomussalmen kirkossa. Seuraavana tutustumiskohteena oli Raatteen portti. Sukukokousviikonloppu päättyi Suomussalmen kesäteatteri esittämään Hattu päästä, hyvät herrat näytelmään.
Kemppaiset Kainuusta III sukukirja julkistettiin 20.7.2013 Paltamon Mieslahdessa Kainuun Opistolla. Kirja on jatkoa I ja II-osalle, joita pyrittiin täydentämään puuttuvien sukutaulujen osalta. Samalla siihen pyrittiin
saamaan tarinoita, dokumentteja, kuvia sekä kertomuksia Kemppais-kohtaloista niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Täydellistä ja kaikkia Kemppaisia koskevia tietoja siinä ei tietenkaan ole, koska aineisto koostuu niistä tiedoista joita
on luovutettu kirjan tekemiseen. 100 vuotta nuoremmat henkilötiedot voidaan julkaista vain siihen saadun suostu-muksen perusteella. Kirjassa on 650 sivua.
Kirjan aineiston ovat koonneet Kaija Heiskanen ja Merja Kemppainen.
Kemppaiset ovat kokeneet kovia kohtaloita Suomen itsenäistymisvaiheen alkuvaiheissa, Stalinin puhdistuksissa kuin myös käydyissä sodissa. Myös elämän ja elämisen ankarat vaiheet ovat vieneet historian eri aikoina ankaran veronsa. Kirjassa kerrotaan myös menestyksistä kulttuurin, politiikan ja urheilun aloilta. Se on läpileikkaus siitä, minkälaisia Kemppaiset ovat ja miltä me näytämme. Se on myös sopiva vaikka lahjaksi eri tarkoituksiin.
Kirjan julkistamistilaisuutta juhlisti Paltamon Pelimannit.
Kappaleina kuultiin Ressan Lassin säveltämät Liisan valssi, Paula kenkätytön masurkka, Hevosen piiättären polkka, Ressan Kallen valssi ja Poromiehen polkka sekä Erkki Vepsäläisen säveltämä Kalpean Iidan tango.
Viikonloppuun sisältyi tutustuminen Ristijärvellä Karppalaan myllyyn, pajaan ja historiaan. Sitä esitteli seppäsukuun kuuluva Taavetti Kemppainen.
Lauantai-iltana oli vielä vuorossa Paltamon kesäteatterin esittämä Vaahteramäen Eemeli.
Sunnuntaina 21.7 oli vuorossa sukuseuran varsinainen kokous. Päivä aloitettiin jumalanpalveluksella Paltamon kirkossa. Siinä saarnasi Pälkäneen kirkkoherra Jari Kemppainen. Liturgiapalvelun suoritti seurakuntapastorin sijainen Aniko Darvas ja kanttorina oli Natalia Novikova. Matti Kemppainen esitti kolme laulua.
Varsinaisessa sukukokouksessa Kainuun Opistolla käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hyväksyttiin kahden edellisen
toimintavuoden toimintakertomukset ja tilinpäätös. Toimintaa sisältyi koulutusta muistitietojen keruusta sekä suvun historian selvittämisestä alkaen vuodesta 1545. Tässä suurena apuna on ollut Kimmo Kemppainen Tampereelta.
Vahvistus siitä, että Kemppaisen saapuivat Kainuuseen v.1599 saatiin Kimmo Kemppaisen tutkimusten pohjalta. Lauri Ollinpoika s. 1545 Suontientaival, tuli tuolloin Kainuuseen.
Sukuseuran puheenjohtajana jatkaa Matti Kemppainen Hyrynsalmelta .
Varapuheenjohtajaksi valittiin Tuomas Kemppainen Oulusta. Sukuseuran hallituksessa jatkavat Kaija Heiskanen Kuopiosta, Martti Kemppainen Espoosta, Riitta-Liisa Kemppainen Hyrynsalmelta. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Eeva Kemppainen ja Hilkka
Heikkinen Ristijärveltä.
Tulevaan toimintaan hyväksyttiin osallistuminen Kainuun Opistolla syyskuussa järjestettävään Vanhojen käsialojen kurssille ja Kainuun sukuseurojen tapaami-seen.
Myöhemmin syksyllä on tarkoitus järjestää Kainuun Opis-tolla kurssi oman sukuhaaran perhekirjan kokoamiseen ja valmistamiseen. Myös ensi kesän yhteistä matkaa suunnitellaan.
Kokouksen puheenjohtajana toimi
Hannu Kemppainen ja pöytäkirjan pitäjänä Merja Kemppainen.
Sukukokoukseen liittyvän esitelmän suurpedoista piti luontokuvaaja Kari Kemppainen.
Sukukokous päättyi Nälkämaan lauluun.